Förbättra relationen med dina anställda

En bra chefsrelation är mer än bara löneförhandling  och utvecklingssamtal

För att kunna skapa en bra relation mellan dig som chef och medarbetare så räcker det inte med det obligatoriska årliga utvecklingssamtalet och löneförhandlingen. Ni
Ni måste arbeta aktivt med dagligt engagemang. Chefen ska representera ett coachande ledarskap.
Det ska inte vara så att de anställda tänker något i stil med: “Åh nej, nu har jag möte med chefen.”
Istället kanske du kan få dem att tänka: “Intressant. Nu ska jag träffa chefen – Jag kanske kan lära mig något.”
För att dina anställda ska kunna känna så måste du släppa taget lite ibland och inte vara för hård. Gör så att dem vill lyssna på dig när du förklarar något och att de vågar fråga dig när de är osäkra i syfte att utveckla sin kompetens.

Posted in Arbetsmiljö, Chefskap, Kommunikation, Ledarskap by Jontz at October 6th, 2010.
Tags: ,

One Response to “Förbättra relationen med dina anställda”

  1. Tomas Holst says:

    Jag håller med om det som skrivs här. Det finns olika sätt att påverka som chef. Relation är det som ger högst effektivitet. Mark Horstman har studerat högpresterande chefer för att se vad de gör som andra chefer inte gör. Han kom fram till att “Högpresterande chefer har en exceptionellt stark relation med sin personal.

    Med andra ord är det som beskrivs här, det första och viktigaste att tänka på för den som vill vara en effektiv och bra chef – att förbättra relationen med sina anställda.

    … men hur gör man då för att stärka relationen? Det är här som det finns få exempel på en konkret metodik. Det bästa förslag jag kommit över kommer från samma person. Han kallar det “One on Ones”. Det är ett agendastyrt 30-minutersmöte som genomförs varje vecka med varje personal som rapporterar till den chefen. Min erfarenhet av detta som coach och chef är fantastisk. Jag har alltid prioriterat min personal och att kommunicera med dem. Med dessa möten ökar effektiviteten på ett förvånande positivt sätt.

Leave a Reply